Smartlog v3 » Danmark » Fagforeninger er historisk set politisk engagerede
Opret egen blog | Næste blog »

Danmark

Gode sider fra Danmark

Fagforeninger er historisk set politisk engagerede

13. Mar 2012 13:16, atak

Fagforeningerne opstod oprindeligt som en del af den socialistiske bevægelse, og derfor har de historisk set altid haft et politisk engagement.

Fagbevægelsens opstod, da arbejdere i slutningen af 1800-tallet brugte strejke som en metode til at opnå bedre forhold på arbejdspladsen. Det gik hurtigt op for arbejderne, at de måtte slutte sig sammen, før deres strejker havde nogen effekt. Det gik samtidig op for arbejdsgiverne, at de også måtte arbejde sammen for at undgå, hvis deres lock-out-metode skulle virke. Det nyttede jo ikke noget, at en fabrik lukkede arbejderne ude, hvis nabofabrikken stadig var åben og mulig at arbejde på. Derfor blev både fagbevægelsen og arbejdsgiverforeningerne til i 1898, og Septemberforliget i 1899 efter storlock-outen bliver ofte kaldt "arbejdsmarkedets grundlov", da det var her, at både fagbevægelsen og arbejdsgiverne underskrev samme regelsæt.

Men hvad nu, hvis man gerne vil have del i den juridiske støtte og rådgivning, som fagforeninger kan tilbyde, men ikke har lyst til at støtte socialistiske kampagner?

Netop dette spørgsmål har været årsagen til, at uafhængige  - også kaldet gule - fagforeninger er opstået. Disse fungerer som et alternativ til de oprindelige fagbevægelse. Den største er Kristelig Fagforening også kendt som KriFa.

Her har du mulighed for at få en fagforenings hjælp, uden at pengene også går til politisk engagement.

Kommentarer

  1. Beats Høretelefoner
    2. Aug 2012 11:57
    1

    Stor hjemmeside deltagelse i aktiviteter, skal være "Voices"

    Omkring 02:00 den 27 juli, online de perfekte spil har en stor plakat af opgaven af ​​lyd projektion kabine stor LED-skærm,

Tags

Relaterede

Seneste