Smartlog v3 » Danmark » Mine minder er foreviget med dias og negativ scanning
Opret egen blog | Næste blog »

Danmark

Gode sider fra Danmark

Mine minder er foreviget med dias og negativ scanning

17. Feb 2012 10:25, atak

Kan I huske dengang, man kom hjem fra ferie og inviterede venner og familie til lysbillede-show, så de kunne få en fornemmelse af, hvad man havde oplevet? 
 
Det er ikke mange år siden, at det var almindeligt i skolerne at vise lysbilleder, og det er heller ikke længe siden, at vi gik ned til fotohandleren for at få fremkaldt vores billeder. I dag er det ualmindeligt med lysbilleder og fremkaldelse af negativer. I dag er alting digitalt. 
Men derfor eksisterer der jo stadig fotografier fra før den digitale tid, der gerne skulle bevares. Vidste du, at fotografier kun har en estimeret levetid på 50 år? 
 
Med scanning af mine dias og negativer er mine minder nu foreviget
 
Da jeg fandt en gammel kasse med gamle dias og negativer, fik jeg straks foretaget en scanning af dem. Jeg kontaktede memoryscan for at få foretaget en dias scanning . Heldigvis havde jeg ingen sort-hvide dias til scanning, da sort-hvide lysbilleder ikke kan scannes med ICE4 støvelimineringsautomatik aktiveret. Dertil er sølvindholdet fra filmemulsionen for højt. 
 
Jeg fik lov til at vælge mellem 3 forskellige typer efterbehandlinger. "Basis" ville gøre en del for billedet, men da min lysbilleder var meget ældre valgte jeg "standard" efterbehandling, og de billeder, jeg fik tilbage fra dias scanningen, var meget bedre end de, jeg huskede.
Da jeg fik lavet en scanning af mine negativer, valgte jeg efterbehandlings niveau "optimal", og jeg kunne pludselig se detaljer på billedet, som jeg aldrig havde set før. For eksempel havde jeg et billede af min afdøde mor, og på billedet var det tydeligt, at den orange hvidprikkede kjole, hun havde på, i virkeligheden var en rød kjole med små blomster. Det føltes pludselig som om, at min mor var lidt tættere på, da jeg kunne se den detalje efter negativ scanningen. 
Ved min negativ scanning blev støvet elimineret, og småridser blev rettet. Ved negativ scanningen vendes farverne, så de fremstår rigtigt i digitaliseringen.
 
Jeg er rigtig glad for, at jeg har fået foretaget både negativ scanning og dias scanning. Nu har jeg mine billeder sikkert gemt på computeren, hvis der skulle ske noget med originalerne eller de flotte udprint, som jeg efterfølgende har fået lavet. Jeg har endda lagt filerne fra dias og negativ scanningerne ud på nettet, så jeg heller ikke vil miste dem, hvis computeren mistes.
 
Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at mine børn og børnebørn kan få mulighed for at se tilbage i tiden ved at have adgang til gamle billeder.

Kommentarer

 1. Coach Outlet Online
  1. Mar 2012 02:39
  1

  Coach Outlet Online maybe a good handbag store, that I see women carrying in every city that I visit.

 2. Beats Høretelefoner
  2. Aug 2012 11:53
  2

  prisen på en enkelt præmie på op til 1680 yuan og 200 kan beskrives som at skabe de nuværende CJ-site aktiviteter præmier.

Tags

Seneste